Imposibil De Ratat

tot ce s-a întâmplat cu mine în copilărie este ca un tank ce mă urmăreşte iar eu fug încet ca un copil de 4

se întâmplă aşa Dumnezeule de aiurea încât mi se pare trist faptul ca tu nu baţi cu pumnul în mine

să trag perdeaua la o parte să mă gândesc la boilerul nou să îmi mişc ochiul încet să mă uit la tank

cerul şi mama atunci când eram mic îmi păreau cele mai reale plăceri cele mai şocante dispariţii au fost cumva cele mai imposibile lucruri de ratat

Anunțuri

6 comentarii

 1. mi se pare f straniu cum reusesti tu sa unesti faze care mi se par f bune cu unele care ma fac sa vreau sa-mi smulg parul de pe cap. noroc ca-l am scurt si nu pot sa ma apuc de el si sa trag tare:)

  prima strofa / paragraf / whatever: ai aici ‘tot ce s-a intamplat cu mine in copilarie’ si, in acelasi timp, ‘ca un copil de 4 ani’ si fazele astea se suprapun si-si iau reciproc efectul. una dintre ele tb reformulata. alegi tu care. fie scoti comparatia si muti tot cadrul in mom in care aveai 4 ani, fie vezi cum reformulezi ‘lucrurile care s-au intamplat cu tine in copilarie’. si, poate, daca vrei, ii spui si cititorului care erau lucrurile alea, pt ca il lasi cumva in ceata. imaginea cu tankul e ok:) e asa mare si agresiv:) si te sperii de el:)

  in a doua strofa / paragraf / whatever, imi place topica la ‘dumnezeule’. apare asa, incident, nu dupa ‘aiurea’, ceea ce e ok. aiurea in schimb e ‘mi se pare trist faptul ca’. ‘mi se pare’ e un vb care nu-mi spune nimic, in contextul unei poezii. ‘ma fac trist’, ‘ma intristez’ sau cdg asta cred ca ar fi m ok.

  a treia strofa / paragraf / whatever e ok, in afara de ‘sa imi’ care-i fortat. eu stiu ca tu spui ‘sa-mi’, nu ‘sa imi’.

  a patra strofa / paragraf / whatever e cea care ma omoara. cum poti fi asa de ok la nivel de idee si asa de aiurea la nivel de frazare? m ales finalul, care-i parca tras la calc dupa topica engleza. as schimba total topica si ar iesi cdg ‘cand eram mic cerul si mama imi pareau cele mai reale placeri cele mai socante disparitii au fost cumva lucrurile cel mai greu de ratat’

  Răspunde

 2. sandu, frate al meu… ce comentariu super, nu am mai avut demult asa commuri de mari de imense de precise de „pe text”. multam frat’miu. o sa revad acolo unde spui tu, in mare is de-acord.

  silvia te salut, multumesc ca ai trecut pe aici.

  Răspunde

 3. Imi place autenticul, tensiunea, vad si o asumare serioasa a trecutului, desi tonul pare copilaresc. In plus, o incifrare a mesajului si o aranjare complicata a cuvintelor care dau totusi aparenta de simplitate.
  Am citit in mai multe poeme douamiiste scene cu tankuri. Se pare ca tankul e o obsesie, dar poate fi si o imagine cliseu. Ce crezi tu despte tankuri?
  Poemul tau e bun, a fost imposibil sa ratez lectura lui.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s