do you think the end of the world is coming?

hoinărim împreună printr-un pustiu şi, din când în când, ne întoarcem capetele să vedem urmele pe care le lăsăm în nisip. vântul le acoperă încet. purtăm haine albe, zdrenţuite şi murdare, cu care ne acoperim capul şi faţa. ne oprim uneori, scoatem o ploscă dintr-un pliu al hainei. ziua dormim / ne odihnim la umbra unei dune, noaptea hoinărim mai departe sau stăm de poveşti, aşezaţi unul în faţa celuilalt, ne trecem plosca de la unul la altul. uneori ne distrăm şi mergem toată noaptea în cercuri cu o rază din ce în ce mai mare.   

‘do you think the end of the

world is coming?  

so says the preacher man but i

don’t go by what he says’  

ajungem într-un oraş. toate geamurile sunt sparte, unele cu urme de gloanţe în ele. ne afundăm până la genunchi în gunoiul de pe străzi cum ne afundăm în nisipul din deşert. oamenii de acolo fug în canale imediat ce ne văd. cerul e gri şi apasă. feţele oamenilor au o culoare gri-pământiu. pe stradă cutii goale de conserve. miroase infect. auzim un zăngănit continuu, care pare să transmită un mesaj – răsună întâi într-un colţ al oraşului, apoi în altul, de fiecare dată în alt ritm –  găsim în gunoi uşa unui bunker şi n-o putem forţa –

  ni se face scârbă şi teamă şi pornim înapoi spre deşert. pe drum înapoi, cineva ne împuşcă în ceafă.

Anunțuri

6 comentarii

 1. cred că textul conţine ceva dintr-o piesă de godspeed you black emperor.
  pustiul poate fi oraşul, lumea moartă din jur, în care, ziua dormi şi doar noaptea eşti treaz şi viu cu adevărat; doar în momentele cînd nimeni nu te supraveghează poţi fi astfel. însă, în acelaşi timp, pustiul ar fi o refugiere din oraşul morbid.
  senzaţia pe care o provoacă textul e una puţin tensionata, ca înainte (sau după) sfîrşitul lumii, (sau poate că sfîrşitul lumii a fost din totdeauna) unde doar cîţiva oameni vii au rămas, hoinărind printre spaţiile şi ruinile goale; orice se poate întîmpla cu ei.
  bunkerul găsit ar reprezenta ceva viu, ascuns adînc, greu de pătruns care există în tot acest „gunoi pînă la genunchi”.
  bănuiesc că textul îi aparţine lui khora.

  Răspunde

 2. da, si eu banuiesc ca textul e al lui Mickey Mouse. foooarte interesant! de fapt, mi se pare aiurea din partea administratorului ca permite gluma asta cu hai sa ne jucam de-a v-ati ascunselea. macar de n-ar fi fost atat de rasuflata faza.

  Răspunde

 3. in fond „administrare” e prea mult spus. T

  extul mi se pare slab, singurul moment care tine e acela cu bunkerul. Daca tot e pe naratiune si descriere, ar trebui sa fie cava mai tare, la nivel de imagini.

  Răspunde

 4. Pe mine acest text nu m-a impresi0nat.pare a fi banal,idei ab0rdate+imagini f0l0site nu 0data n arta(lukru pe kare nu-l respekt),skris pe un fir m0n0t0m,pliktisit0r,kiar daka e 0 yncerkare de a impresi0na prin imagini,kyt si prin metaf0re,sìmb0luri.nu i-a prea reusit..spre sfyrsit,yn faza ku 0rasul apare ceva interesant(ar fi bine sa fie dezv0ltata imaginea aparte,sau yntr-un alt k0ntext),yn rest e un text krud,m0rt..0k,e parerea mea:)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s