vreţi să aflaţi cum a fost sâmbătă, CLICK AICI…

am slăbit cu vreo 300 de grame. vadim probabil a slăbit tot cu vreo 300 de grame. mihai s-ar putea să fi slăbit cu vreo 380 – 450 de grame, asta pentru că a muncit mai din greu, deşi mi-aş dori să fiu imparţial. doua nopţi + ceva zile în dubăsari la săpat / ajutat prin grădină.
ce legătură au toate astea cu şedinţa a 6-a a cenaclului HZ în care a citit maria-paula erizanu?
niciuna. chiar nici măcar una.
mi-a revenit mie rândul să povestesc despre ceea ce s-a întâmplat sâmbătă la litere pe 31.10.09.
din întâmplare sunt baiat. dacă vreţi să ştiţi mai sunt şi straight din întâmplare şi cu toate riscurile de a fi înţeles greşit vă spun: că am avut pentru prima dată ca autor invitat: 1 o domnişoară 2 cea mai gingaşă persoană care a citit / şi va citi [părerea mea] în cadrul cenaclurilor noastre + [ca sa punem cireşica deasupra tortei glazurate] tematica şedinţei a fost una legată de ‘revoluţie’ şi de evenimentele din aprilie a.c.
nu. n-o să ne băgam în politica. n-aş vrea să ne băgăm nasurile nici macar în vreo analiza factologică a celor întâmplate pe 6,7 apr etc.
încercăm să vedem cele citite de maria erizanu ca şi text.

vadim: hose, matincă o să shie mare tărăboi sâmbătă. matincă o să se bage în politica.
hose: nush bai, dă’s’ajiunjim şi vedem. deşi să ştii că s-ar putea…

n-o fost politică. n-o fost nici măcar tărăboi. n-o fost nici măcar persoane dubioase din departamente încă şi mai dubioase. O fo’ pur şi simplu: fain.

evident acest ‘fain’ vine din impresia mea. s-ar putea ca în impresia lui alex cosmescu sau în impresia paulei să nu fie acest ‘fain’, deşi puţin probabil.
oameni au fost. fără probleme la acest capitol.

ne-am propus să vedem ce-i ‘aia’ cu care a venit maria-paula în faţa noastră. răspuns: într-o concentraţie mai mică sau mai mare – de toate. proză + jurnal + articol/eveniment + dacă vroiai destul de tare găseai şi chestii poetice în text.

vasiliu vadim o zis că i-a plăcut. mai spusese că pentru un om din exteriorul contextului ‘aprilie’ poate n-ar avea acelaşi efect cum îl are în ‘interiorul’ spaţiului românesc.
sandu cosmescu a zis că ‘povestea liceului’ s-ar putea sa fie confuză pentru cineva care n-ar fi avut treabă cu respectivul liceu.
cristina o zis că de obicei deschide o carte undeva anume şi citeşte câteva rânduri-pagini după care dacă nu-i place – inchide cartea şi zice ceva de genul: nasol. iar textul pe care ni l-a prezentat paula e pur şi simplu super.
colega/prietena cristinei a zis: te-ai informat bine. sis-ul avea aceleaşi date pe care ni le prezinţi în text. deşi nu mi-a placut ‘fiul castravetelui’ din motive personale.
hose o zis că l-o rupt: ştefan cel dar… sfânt + fiul castravetelui murat. o mai zis: haha o mai zis câte ceva despre intonaţia ironică pe care o avea autoarea în unele momente. într-un sens pozitiv of course.

în general e complicat să prezinţi într-o cronică detalii în ceea ce priveşte discuţia. asta pentru că e nevoie de un reportofon, şi cineva parcă spunea c-o să facă rost de aşa o unealta performantă, dar deocamdată, trebuie să recurgem la bătrânul manuscris chinezesc.

o chestie specifică în lectura paulei era faptul că citea fără să ia seama de punctuaţie – chestie care de altfel e avangardistă, cel puţin aşa cred eu. apropo, puteţi s-o felicitaţi pe maria’paula pentru că a susţinut o lectură – debut în cadrul unui cenaclu. + la asta a şi publicat pentru prima dată şi nu oriunde ci chiar într-un număr de observator cultural. mişto.

o tânără curajoasă această maria-paula erizanu, ori acum în cercurile literare şi nu numai, curajul poate să te aducă undeva unde e foarte bine.

Anunțuri

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s