Alerta. Chisinau. Codul Galben. Poezia in strada

toamna-in-moldova.gif 

Alerta maxima !

Noi declaram saptamana aceasta – SAPTAMANA POEZIEI LA CHISINAU (8-14 octombrie 2007)

oricine se poate implica, oricine are libertatea de a face & promova poezia IN PUBLIC

e o sansa frumoasa sa iesiti in strada sa cititi, sa scrieti, sa declamati, sa impuneti, sa aparati …. poezia

Planul de actiuni> (un posibil program)

1. Poezia in locuri publice

Ce inseamna asta? Luati o coala de hartie (format A4) pe care scrieti ori printati in mai multe exemplare o poezie proprie sau o poezie care va place f mult. Semnati-o. va inarmati cu niste clei si iesiti afara. gasiti un loc unde sa o incleiati. asta poate fi> in ograda pe usa blocului, pe stalpi, langa statii sau chiar la statii, pe zidurile caselor, pe garduri, in subterane. mai puteti intra intr-un supermarket, sau in oricare magazin sau loc public aglomerat si sa lasati poezia voastra unde gasiti, pe rafturi, in carucioare s.a. ( cu asta ne vom ocupa toata saptamana, ca orasul nostru sa fie inundat de poezie)

2. Cercul de poezie

joi, 11 octombrie 2007, ora 15.00. facem un flashmob pe bulevardul Stefan cel Mare intre str. Puskin si Vlaicu Parcalab, vizavi de primarie. NE adunam cu  jumatate de ora inainte in scuarul liceului Gh. Asachi, deci pe la 14:30, unde punel la punct toate detaliile actiunii.

Ce vom face> fiecare aduce cu sine o poezie si o bucata de creta. Daca nu aveti creta, eu am sa aduc mai multa. dupa care ne indreptam spre bulevard. Fiecare isi gaseste un loc pentru a citi in glas poezia aleasa, deseneaza un cerc pe asfalt, intra inauntru si citeste. Actiunea dureaza 5 min.  dupa care ne imprastiem care incotro ca sa ne adunam intrun loc stabilit, iarasi scuarul G. Asachi.  Actiunea este neautorizata dar foarte interesanta. deci ne teleportam joi pe Stefan cel Mare.

3. Recital de poezie

Sambata, 13 octombrie, ora 13 – 14 /in scuarul Liceului Gh.Asachi va fi un recital de poezie, unde isi vor citi creatiile autorii de poezie din Chisinau. Va invitam deci sa participati activ la acest rcital, este o sansa sa va vada si sa va asculte lumea.

Duminica, 14 octombrie, ora 13 – 14 /tot acolo, alt recital de poezie unde vom citi poeziile care ne plac ( o conditie esentiala – poezia pe care nu am scris-o noi). 

Alte miscari pe cont propriu> ce facem in afara programului> fiecare este liber sa iasa in strada si sa recite un text poetic, la orice ora, in orice spatiu. fie transportul public, piata centrala, magazine, parcuri s.a. dar si alte activitati poetice spontane, de grup sau individuale.

O precizare f importanta> totul este neautorizat.

Poezia in strada este o poezie vie.

felicitari dragii mei si curaj.

drag a.

6 comentarii

 1. buna ziua la toti,
  am facut actiunea pe Stefan cel mare, multumesc celor care ni s-au alaturat. Totul a fost filmat si in scurt timp vom avea filmuletul si poate il postam aici.
  sper ca pt nr 1 din program a fost sustinut si el de mai multi prieteni de-ai nostri, apropo puteti gasi prin oras poezii de hose pablo, daria vlas, andrei gamart, alex cosmescu, vadim lungul, maine si pana duminica vor mai aparea prin oras poezii, de alti autori.
  va multumesc la toti
  a

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s